Hoe word je miljonair?

Er zijn ontzettend veel manieren om geld te verdienen, maar met de meeste methodes zal je niet snel miljonair worden. Sterker nog, de meeste mensen kunnen er tijdens hun leven alleen maar van dromen om zo rijk te worden dat zij zichzelf miljonair kunnen noemen. Daarom is het interessant om eens te kijken naar de manier waarop de miljonairs aan hun vermogen zijn gekomen, waarbij we even niet kijken naar de mensen die erfenissen gehad hebben of iets dergelijks.

Handel en investeren

Wanneer je op een snelle manier veel geld wilt verdienen, dan zal je moeten gaan handelen. Het is niet mogelijk om tegen een uurloon te gaan werken en hiermee het grote schip met geld binnen te halen. Direct een succesvol bedrijf opzetten of overnemen lukt meestal ook niet omdat je daar veel geld voor nodig hebt. Het begint dus met kleine handel. Ergens een partij opkopen met dingen die je kent en die je meer waard kunt maken, om met de winst weer verder te gaan. Uiteindelijk kun je dit steeds groter maken, tot je een fabriek in Tsjechi√ę over kunt nemen en die twee jaar later voor de dubbele prijs kunt verkopen, zoals Erik de Vlieger deed.

Al met al is het vooral slim omgaan met geld. Het opkopen van partijen en handeltjes voor minder geld dan de eigenlijke waarde, de dingen gebruiken of renoveren en zorgen dat de marge groot genoeg is om te spreken van een fatsoenlijke winst die je weer kunt gebruiken om een volgende partij aan te schaffen. Het begint klein en wordt op die manier steeds groter.

Wanneer je dit ver genoeg doorgevoerd hebt en je hebt een kapitaal opgebouwd, dan begin je met het opzetten van een bedrijf of het doen van investeringen. Ook weer allemaal op een slimme manier, maar het meest belangrijke punt is dat het geld voor jou aan het werk moet gaan, omdat je er anders al met al vrij weinig aan hebt. Gaat het geld voor jou aan het werk en kun je ervoor zorgen dat dit een succesvolle onderneming wordt, dan is de kans dat het snel veel meer geld waard wordt. Laat je het geld stilstaan, dan doet het niets voor je en word je nooit rijk.

Dat is al met al de conclusie die getrokken kan worden uit de succesverhalen van de miljonairs die we kennen, maar er moet een scherpe kanttekening bij gemaakt worden. De meeste miljonairs hebben hun inkomen vergaard op het moment dat het internet nog geen grote rol speelde. Het is zeker mogelijk om met een kleiner bedrag een internetimperium op te zetten, maar dan moet je wel weten wat je doet en waar je moet beginnen. Dit is nog niet veel mensen gelukt zonder een startkapitaal, maar volgens veel experts is het een kwestie van tijd voordat de eerste ondernemer opstaat die met een minimale investering zijn eerste miljoen binnen weet te halen.